tirsdag 15. februar 2011

Brød

7.5 dl vann.
50 gr . gjær
1/2 dl olje
2 ts salt
75 gr hasselnøtter må grovhakkes.☺
4 dl sammalt hvete grov
vel 1 liter hvetemel
Sett ovnen på 250 grader og la de gå opp
Skru ned til 200 grader når du setter
brødene inn.
Midt i ovnen.
30 minutter
Slik gjør du det.
Varm opp vannet til fingervarmt.
Hell det opp i en passe stor bakebolle.
Tilsett og rør ut.
- gjær
- salt
- olje.
Ha så i resten.
(her er mine hakkede nøtter) brukt stavmixer.

Av en eller annen grunn så har jeg alltid litt hvetemel på
toppen av den ferdig eltet deig.
Aner ikke hvorfor.
Nå skal deigen heves.
Jeg dekker opningen først med plastfolie
og så et bakerklede.
En ren kjøkkenhanduk
Microbølgeovnen er den perfekte plass for å forheve deigen.
Men slå den ikke på. ☺
La den heve seg til dobbel størrelse.
Sånn ca. 45 min..

Jeg bruker engangshansker til gjærdeig.
Dette blir to brød i 1.5 liter brødformer.
Å nei nå glemte jeg å ta bilde av etterhevingen.
men det må de.
Og nå lar jeg brødene heves til de kommer litt over
kanten på brødformene.

Tam tam. Ferdig.
♥mmmm.♥

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar