mandag 21. februar 2011

Jeg sier raspeball.
Noen sier bare ball, andre sier komle og noen sier raspe.
Jaja. Kjært barn har mange navn og slik er det med mat også.
Se her.
Melet heter raspeballer.
Helt å anbefale.♥
Men.
Det er som oftest alltid et men.
Jeg har også sammalt hve grov i.
Og fleskestykke.
Jeg bruker salt flesk.
Noen bruker bacon
Ser dere det tomme kruset.
Står ikke der bare til pynt.
Å nei da.
til + - 12 raspeballer gjør jeg som følger.
2 krus med raspeballmel
2 krus med samalt hvete grov
2 + 1/4 krus med vann.
Så følger jeg bruksanvisningen.
Rører sammen og la det hvile i sånn 10 min.
Nå jeg setter på vannet og lar det fosskoke.
har i raspeballer og lar den småkoke i ca 1 time

Det er ikke alle som bruker flesk i.
Men jeg synes at raspeballen blir mere saftig
En ren hånd er vel det beste redskapet som vi har
Tar litt raspeballdeig i hånden.
Putter en fleskebit i
Og dekker over med mer raspeballdeig.
Former den rund og fin.
Forresten et tips
Jeg bruker en spise skje å ta deig i fra bollen.
Skjeen dypper jeg i kaldt vann som jeg har i en kopp eller glass
eller noe.
Jeg hadde litt ribbe igjen fra jul som jeg har kokt til
Og kålrot.
Hvisker. Jeg bruker også smeltet smør melange. ☺
Her kan en bruke pølse, knok korv til.
Lagde forresten raspeball til mine barnebarn i helgen.
Og noen av dem hadde sukker på.
Noen hadde sirup.
Velbekomme

1 kommentar:

  1. ÅÅååååÅÅÅÅÅÅ KOMLA!!!!!
    Savner mamma sine komler!! Tro om ikkje eg MÅ si DET til henne!??

    Hun lager de av potet, men eg har laget komle 2 ganger i mitt liv og gjorde som deg, ble gode de også.

    Eg MÅ ha sirup OG rødbeter til og ISKALD melk!
    Ja og kålrot da

    ÅÅååå DET er godt det, det inkl en t på sofaen etterpå! hehe

    KOS deg og ha ei flott uke!

    Klem Vibbedille ;))

    SvarSlett